Hälsa

A healty person has many wishes.

a sick person has only one...

Självklart kan Du attrahera god hälsa precis som Du kan attrahera andra goda saker i Ditt liv. Men det är inte alltid så lätt att hitta de positiva tankarna om man man känner sig trött eller har ont. Eftersom jag alltid har varit intresserad av naturlig hälsa och träffat så många människor som kämpar med hälsoutmaningar så är nu en stor del av mitt arbete med människor fokuserat på att hjälpa till en fysisk hälsa och balans i våra kroppar. Här rekommenderar jag den kost och de tillskott som jag vet kan göra en enorm skillnad och ge kroppen den balans den behöver för att kunna läka ut problemen.

 

Ta hand om Din kropp så att den orkar ge Dig ett långt liv som Du själv har valt!

Inflammationstillstånd i kroppen orsaken till våra problem

 

Det står klart att de flesta av våra livstilssjukdomar utvecklas genom inflammationstillstånd. Inflammationer är kroppens försvar vid skada och sjukdom, vilket är en naturlig reaktion. Problemet är när kroppen p g a processad mat och gifter hamnar i ett kroniskt inflammationstillstånd. Vi kan befinna oss i detta tillstånd i flera år utan att känna av det. Eventuellt har vi kanske någon liten pollenallergi, ont någonstans i kroppenl eller känner oss trötta. Tänk efter, hur många vuxna känner du som är helt friska och inte har något litet besvär, som en stel nacke, en krånglande mage eller en allergi? Vi tränar fysiskt mer än någonsin förr, men vi är ändå sjukare än någonsin förr. Vad kan det bero på?

 

Boven i dramat

 

De flesta experter är överens om att det är är vår kost som är den största boven. Vår kost i dag är inte den mat vi är gjorda för att äta. Människan mår inte bra av snabba kolhydrater som finns i bröd, pasta och annan mat som är gjord av spannmål. Den maten är inflammationsskapande. Detsamma gäller socker. Socker är inflammationsskapande och gör kroppen obalanserad. Vad kroppen däremot behöver är fett. RÄTT sorts fett! I många år har vi lurats att äta margariner och oljor som är gjorda främst av omega 6, vilket är inflammationsgivande. Vi ska naturligt ha en del omega 6 i våra kroppar och en del omega 3, men dessvärre har den balansen rubbats kraftigt i och med den processade matens intåg och vi ligger nu i Norra Europa på 12:1 i snitt och i USA på hela 25:1. Omega 6 som används i processad mat är en olja håller länge utan att härskna och matvaruindustrin avänder därför denna i de flesta produkter på marknaden. Omega 3 är den som släcker inflammationer och därför behöver vi lika mycket omega 3 i kroppen som omega 6. Omega 3 finns i t ex linfrön, gräsbetat kött och i fet fisk. Det är dock bara i marint omega 3 som de viktiga fettsyrorna EPA och DHA finns. För låga nivåer av dessa två fettsyror kan orsaka att kroppen får svårigheter i att upprätthålla normal cell- och vävnadsutveckling. För att få i sig tillräckligt av detta bör man äta ca 3 kg vildfångad fet fisk per vecka. Den odlade laxen innehåller dessvärre inte mycket av detta, utan i stället mycket omega 6 eftersom den inte äter plankton utan matas med pellets som är gjort på omega 6.

 

I stället för att äta 3 kg vildfångad fet fisk varje vecka så är det många som tar tillskott i form av omega 3. Dessvärre så är de flesta omega 3 tillskott inte stabila. Detta innebär att de härknar på några timmar efter intag och inte hinner nå cellerna innan oljan har härsknat. Många är härskna redan i burken/flaskan. Prova att lukta på oljan och se om den luktar fisk. Luktar den fisk så är den redan härsken och kan göra mer skada än nytta. Jag har klippt sönder några olika kapslar som vänner haft hemma och samtliga har varit härskna.

 

Våra cellmembran ska vara lagom mjuka för att näringen från maten vi äter ska kunna komma in och slaggprodukter ska kunna ta sig ut. Cellmembranet är det skyddande skalet på cellen och genom överskott av omega 6 och underskott av omega 3 så hårdnar skalet och gör det mycket svårt för näringen att ta sig in. Detta innebär att många av oss svälter inombords trots att vi ser välmående ut på utsidan. Slaggprodukterna som inte kan ta sig ut förgiftar oss långsamt och vi blir till sist sjuka.

 

Hjärnan är en stor fettklump som behöver rätt sorts fett för att fungera optimalt och med den bristfälliga kost vi äter i dag kan vi se att framförallt yngre människor har många kognitiva problem som bokstavskombinationer, koncentrationssvårigheter, depressioner, ångest osv.

 

 

 

Kost och omega 3 tillskott för att få kroppen att självläka

 

Jag förespråkar en kost utan spannmål och socker. Om det sedan är LCHF som använder sig av grädde, smör och ost eller om man hellre äter enligt Paleo (stenålderskost) som utesluter mjölkprodukter men tillåter frukt och rotfrukter, spelar mindre roll. Jag tror även att Raw Food är riktigt bra om man tillför nyttigt fett som kokosfett och bra olivolja.

Oavsett om man orkar och vill leva enligt dessa metoder så kan jag inte nog understryka vikten av en riktigt bra omega 3 olja och den enda jag rekommenderar är ZinZinos Balansolja. Den är stabil i 35 timmar och hinner därför gott och väl in i cellerna för att göra det den ska. Med denna olja följer också möjligheten att göra ett torrblodstest för att mäta vilka nivåer av skydd man har i kroppen. Testet analyseras på ett oberoende labb i Norge och efter 120 dagar på oljan så tar man test nummer 2 för att se vilken skillnad oljan har gjort.

 

Om jag endast får rekommendera ett tillskott så blir det Balansoljan eftersom den kan göra så stora skillnader för kroppens balans och självläkning!

 

Personlig erfarenhet

 

Jag slarvar tyvärr med min kosthållning då och då men lyckades förra året hålla en strikt LCHFkost för hälsan i tre månader. Jag fick många stora hälsoeffekter och likaså min son som gjorde detsamma. Jag blev av med värk i nacke och ländrygg, astman hos oss båda förbättrades med ca 70% efter ca 2,5 månader, jag tappade mindre hår, vi blev båda mycket piggare och sov färre timmar per natt. Dock hade jag två veckor med kraftiga övergångsbesvär men efter dessa mådde jag strålande.

 

Balansoljan började jag med först i mitten av oktober i år 2015 men redan efter 1,5 vecka så var min hjärntrötthet borta som jag dragits med sedan jag gick in i väggen 2005. Jag känner också ett lugn som jag inte haft tidigare och det märker jag väl då det blir lite stressigt. Hjärnan brukar också vara den första att visa tecken på återhämtning när man äter oljan. Jag vill åter poängtera att oljan inte botar någon sjukdom utan hjälper kroppen att komma i balans så den kan läka sig själv. 95% av dem som tagit test nr 1 och ligger i obalans är nere på balansen 3:1 eller under efter 120 dagar, vilket innebär att kroppen inte längre är i ett inflammationstillstånd. Min hund, som helt mirakulöst har övervunnit elakartad blodcancer i levern två gånger på 1,5 år och dessutom haft stora problem till följd av Spondylos, fick börja med oljan och efter någon månad så började hon bli allt piggare (tilläggas ska att hon redan börjat läka ut cancern då och hade en bra period i Spondylosen), så pigg att jag inte sett henne så här på flera år. Hon har inga som helst besvär av sin rygg längre och springer i full fart i skogen med mig varje dag att man inte tror sina ögon! Det finns många andra sådana berättelser gällande både djur och människor och olika sjukdomar.

 

Jag är nu återförsäljare av oljan eftersom jag har sett vad den kan åstadkomma och är du intresserad av att veta mer så kontakta gärna mig.

 

 

Övriga tillskott

 

 

Kollodialt Silver - En fantastisk produkt att använda både invärtes och utvärtes. Dödar bakterier, svampar och virus och används vid magsjuka, förkylning, sårläkning etc. Vi halverar magsjuketide n med hjälp av silver och har fått hjälp av den vid urinvägsinfektioner och mycket mer. Dessvärre förekommer mycket skrämselpropaganda runt denna fantastiska bakteriedödare som alla bör ha hemma.

 

MSM - Är ett organiskt svavel som vi behöver i våra kroppar men inte får då våra jordar är så svavelfattiga i dag. Detta pulver har varit ovärderligt för mig och min hund. Det är bra för de som har muskelsmärtor och ledproblem, är även något smärtlindrande. Den ger fin hy och får hår och naglar att bli starka och växa fortare. Jag tar det i utrört i ett glas vatten och min hund får det i maten. MSM är utrensande och man börjar därför med en liten dos och ökar sedan successivt under de första dagarna.

 

Nässelpulver - Innehåller över 70 vitalämnen som stärker kroppen och är en riktigt vitamin- och mineralbomb. Jag tar pulvret i ett glas vatten på morgonen och min hund får det i maten. Nässelpulver är basgörande och blodrenande.

 

Munkpeppar - Är en ört som används vid hormonproblem som PMS/Klimakteriebesvär även till hundar och hästar av båda könen. Ska vara bra till hingstar och hanhundar som är hormonstinna och till ston med brunstbesvär, samt tikar som blir skendräktiga. Har provat det till min tik med mycket gott resultat.

Om Du är intresserad av att få veta mer om kost och tillskott eller är intresserad av att börja äta Balansoljan och ta ett test så kontakta mig via formuläret nedan eller skriv ett mail på info@attraheramera.se

 
 
 

Copyright © All Rights Reserved